MullerVisual FSC® gecertificeerd Vanaf 1 juli 2008 is MullerVisual de trotse bezitter van het FSC-certificaat en mogen wij het felbegeerde FSC-logo voeren. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een herkenbaar en kwalitatief hoogwaardig milieuverantwoordingssignaal naar consument, markt en maatschappij. Als inkoper van papier c.q. drukwerk wilt u zeker weten dat die pulp niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden ('oerbos') of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken.

De meeste papiergroothandels, een groeiend aantal drukkers (waaronder MullerVisual) en verschillende papierproducenten zijn FSC-gecertificeerd en kunnen papier of drukwerk met het FSC-keurmerk leveren. Het is wel van belang te beseffen dat een FSC-gecertificeerd bedrijf niet uitsluitend FSC-papier levert. Let daarop bij uw keuze van papier en vraag expliciet om FSC.

FSC-gecertificeerd papier kan verschillende labels vermelden: er is het FSC 100% label, dat aangeeft dat het betreffende papier is gemaakt van uitsluitend pulp (hout) uit FSC-gecertificeerde bossen. Daarnaast is er FSC Mixed Sources. Dit papier bestaat voor minimaal 50% uit pulp (hout) afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen; de overige pulp is afkomstig uit gerecycled materiaal en/of hout uit FSC gecontroleerde bronnen. De derde variant is het FSC Recycled label: het papier voorzien van dit label is gemaakt van 100% post-consumer gerecycled materiaal.

MullerVisual en FSC, samen voor een beter milieu.

 
 
 
  Partner van MVO Nederland

MullerVisual is partner geworden van MVO Nederland. Deze partnerschap is een ideale manier om onze MVO-activiteiten te onderstrepen. We zien het partnerschap als extra aanvulling op onze initiatieven op het gebied van MVO.

Lees verder...

  Mart.Spruijt onderdeel van MullerVisual

Speciaal drukkerij Mart.Spruijt is begin april door MullerVisual overgenomen.

Lees verder...

  Heidelberg Speedmaster

De klant vraagt steeds vaker om drukwerk in kleinere oplagen. Om beter in te spelen op deze ontwikkeling heeft MullerVisual voorjaar 2013 een klein formaat offsetpers aangeschaft. De Heidelberg Speedmaster SM 52.

Lees verder...

  GrafiPlaza vernieuwt met Xerox iGen150

GrafiPlazaGroep kiest voor een Xerox iGen 150 om verder door te kunnen groeien. GrafiPlaza heeft state-of-the-art technologie in huis met onder andere diverse offsetpersen en printers. De Xerox iGen 150 biedt toegevoegde waarde door de matte toner en het formaat (36x66 cm).

Lees verder...

  ISO 14001 certificaat behaald

MullerVisual Communication heeft op 18 januari 2013 het ISO 14001 certificaat voor milieumanagement behaald. Dit certificaat wordt verleend aan bedrijven die aan de gestelde doelen met betrekking tot duurzame ontwikkeling voldoen. ISO 14001 is een belangrijke certificatienorm op het gebied van milieu. Steeds meer bedrijven gaan milieuvriendelijker werken en behalen hiervoor ook een erkenning.

Lees verder...

2  3  4  5  6  7  volgende >>