spacer
 
 
Uniek overzicht van Nederlandse affichehistorie
14-1-2010 3:15:52

In dit nu al klassieke overzicht- en naslagwerk wordt een helder en duidelijk beeld geschetst van de (r)evolutie die het Nederlands affiche de afgelopen 100 jaar heeft gemaakt. In het boek zijn talloze voorbeelden opgenomen van toonaangevende ontwerpers die met hun werk eigentijdse klassiekers hebben gecreëerd. Toch hebben de samenstellers vooral de nadruk gelegd op de diversiteit van specifiek Nederlandse producten, bedrijven, instellingen en organisaties, zowel commercieel, maatschappelijk en cultureel. Het boek (formaat 245 x 340 mm) beslaat 304 pagina's, inclusief een unieke uitvouw van 8 pagina's met een breedte van maar liefst 2 x 980mm. De thema's zijn: industrie, reclame, film en theater.
Dat MullerVisual kiest voor een dergelijk opvallend initiatief is niet verwonderlijk: de drukkerij onderscheidt zich al jarenlang door haar specialisatie in extra grootformaat drukwerk. MullerVisual behoort al decennia tot de grootste leverancier van theateraffiches en filmposters van ons land. In augustus 2004 heeft het bedrijf zelfs de grootste offset vellenpers van Nederland in gebruik genomen, waarmee zij in een klap een toonaangevende plaats in de groeimarkt voor grootformaat drukwerk innam.
Dit unieke overzicht van ruim een eeuw Nederlandse affiches is tot stand gekomen in samenwerking met Het ReclameArsenaal. De uitgever is V&K Projects uit Laren.

Posters NL

Poster covers NL


 
spacer