ondernemer 1

ondernemer 2

Telegraaf - oktober - ondernemersprijs 2011

 

2getbusiness

RTL 7 - november 2010 - 2getbusiness - aandacht voor MullerVisual  

Papyrus

Affiches

Bekijk het volledige artikel in Compress

Artikel Compres

Ook leuk om te weten: in dit nummer van Grafisch Weekblad 11, het kalendernummer, staat eveneens vermeld dat de kalender van Corus gedrukt is door MullerVisual. Deze kalender was genomineerd als speciale nieuwkomer omdat hij zo opviel. 

Grafisch weekblad 11

Muller

Superpers

Lachend in de file

Van Mening: XL en XXL

Kingsize

Offsetdruk

Abris en billboards drukken

Het Parool

Amsterdams bedrijf koopt mammoetpers voor abri- en billboard-drukwerk
(Parool, economie, 8 juli 2004)

Geen Belgen meer in bushokjes

AMSTERDAM - Met de aanschaf van een grote drukpers - het apparaat werd gisteren geleverd - probeert het Amsterdamse bedrijf Muller Visual zich te vestigen op de markt van groot drukwerk.

Tot nog toe komt drukwerk voor bushokjes en billboards voornamelijk uit België en Duitsland.

Muller Visual is een middelgroot bedrijf met honderd man personeel en een omzet van twintig miljoen euro. Het is al gespecialiseerd in grootformaat drukwerk.

Voor de nieuwe drukpers, een Man Roland 904-8, betaalde het bedrijf 5,5 miljoen euro. De fabrieksvloer moest een nieuwe betonnen fundering krijgen om het honderd ton wegende apparaat te kunnen dragen.

De machine kan afbeeldingen afleveren van maximaal 130 x 185 centimeter, de grootte van de posters in de bushokjes. De nog grotere afbeeldingen, de billboards, moeten in vier delen worden afgedrukt. De machine kan ook 64 pagina's op A4-formaat in één keer afdrukken, wat de productie van boeken een stuk sneller en goedkoper maakt.

Volgens Frits Häcker van Muller Visual is de markt voor drukwerk op het moment verzadigd. "Er is een enorme hoeveelheid bedrijven dat drukwerk levert. Daarom hebben wij ons een tijd geleden al gespecialiseerd in het grootformaat, ook al blijven we ook visitekaartjes maken.''

"In de regio Amsterdam is zestig tot zeventig procent van al het grote drukwerk dat je ziet op straat, van ons. Met deze machine kunnen we nu ook bij de echt grote bedrijven aankomen."

De drukkerij besloot anderhalf jaar geleden tot de investering. "Met deze drukpers zijn op we het moment een van de weinige bedrijven in Nederland die dit formaat aan kunnen." Als enige mogelijke concurrent noemt Hacker het bedrijf VOB Hardenberg in Overijssel, dat afbeeldingen kan afdrukken van 120 x 160 centimeter.

Het kost drie weken om de nieuwe pers in elkaar te zetten. De machine bestaat uit vier cilinders voor de kleuren cyaan, geel, magenta en zwart, die per stuk twintig ton wegen. Daarachter staat nog een uitrolgedeelte. Het totaal is tien meter lang en twee meter breed.

Volgens Henk Schutte van VOB Hardenberg is Muller Visual inderdaad de enige Nederlandse concurrent op grootformaat. Toch zegt hij zich geen zorgen te maken over Muller, met zijn nieuwe machine en zijn gunstige ligging in de randstad.

"Zo'n machine kopen is één ding, maar zorgen dat hij ook geld oplevert, is een tweede. De klanten kennen ons en tenzij Muller nu ver onder de prijs gaat produceren, maak ik me meer zorgen om de Belgen," aldus Schutte.

Copyright: Het Parool

 
 
 
  Partner van MVO Nederland

MullerVisual is partner geworden van MVO Nederland. Deze partnerschap is een ideale manier om onze MVO-activiteiten te onderstrepen. We zien het partnerschap als extra aanvulling op onze initiatieven op het gebied van MVO.

Lees verder...

  Mart.Spruijt onderdeel van MullerVisual

Speciaal drukkerij Mart.Spruijt is begin april door MullerVisual overgenomen.

Lees verder...

  Heidelberg Speedmaster

De klant vraagt steeds vaker om drukwerk in kleinere oplagen. Om beter in te spelen op deze ontwikkeling heeft MullerVisual voorjaar 2013 een klein formaat offsetpers aangeschaft. De Heidelberg Speedmaster SM 52.

Lees verder...

  GrafiPlaza vernieuwt met Xerox iGen150

GrafiPlazaGroep kiest voor een Xerox iGen 150 om verder door te kunnen groeien. GrafiPlaza heeft state-of-the-art technologie in huis met onder andere diverse offsetpersen en printers. De Xerox iGen 150 biedt toegevoegde waarde door de matte toner en het formaat (36x66 cm).

Lees verder...

  ISO 14001 certificaat behaald

MullerVisual Communication heeft op 18 januari 2013 het ISO 14001 certificaat voor milieumanagement behaald. Dit certificaat wordt verleend aan bedrijven die aan de gestelde doelen met betrekking tot duurzame ontwikkeling voldoen. ISO 14001 is een belangrijke certificatienorm op het gebied van milieu. Steeds meer bedrijven gaan milieuvriendelijker werken en behalen hiervoor ook een erkenning.

Lees verder...

2  3  4  5  6  7  volgende >>